Lille | Een betoverende start

Woensdag, 27 december 2023 | Onze betoverende start – ontdekkingsreis – in het charmante Rijsel/Lille begint met het inchecken in ons appartement in het historische Vieux Lille. Vanuit ons appartement starten we met de eerste verkenning van de stad. Onze eerste stop is de Office de Tourisme, waar we hartelijk worden verwelkomt en onze Lille Pass ontvangen, die de komende dagen de sleutels tot de stad worden.

Met de Lille Pass en het bijbehorende informatie pakker in de hand lopen we naar de bruisende kerstmarkt. Van deze sfeervolle kerstmarkt met zijn kleurrijke en geurige lekkernijen wordt je meteen blij. De kleurrijke kraampjes bieden ambachtelijke souvenirs en lokale lekkernijen die de rijke Franse cultuur weerspiegelen.

Na een smaakvolle onderdompeling in de kerstmarkt, vervolgen we onze weg door het centrum. De stad  transformeert tot een betoverend schouwspel zodra de avond valt. De historische gebouwen zijn prachtig verlicht, waardoor de architectuur nog meer tot leven komt en een onvergetelijke indruk achterlaat.

De eerste dag in Lille is een harmonieuze mix van cultuur, gastronomie en de warme sfeer die de stad kenmerkt. Met elke stap ontdekken we meer van de unieke charme die Lille te bieden heeft en kijken we reikhalzend uit naar de dagen die voor ons liggen in deze betoverende Franse stad.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de film van de reis van Venlo naar Lille en tot slot kun je hier klikken voor het fotoalbum van de betoverende start in Rijsel/Lille.

Impressie

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie