Venlo | Océ-weerd met beverval en kerststal

Zondag, 17 december 2023 | Het is nevelig op deze grijze zondagochtend. Ik wandel langs de oevers van de Maas en geniet van de rust die de ochtendmist met zich meebrengt. Mijn route loopt via de schilderachtige Océ-weerd naar het het charmante Kapelletje van Genooi.

Onderweg zie een teken van verandering in het natuurlijke evenwicht. Een (nog niet werkende) beverval onthult de groeiende aanwezigheid van bevers. Het bewustzijn van dit fenomeen roept vragen op over de delicate balans tussen mens en natuur, waarbij de prachtige bever, eens bewonderd om zijn bouwkundige vaardigheden, nu langzamerhand als een probleem wordt erkend. 

Het kapelletje van Genooi, een sereen toevluchtsoord, straalt tijdloze charme uit met zijn eenvoudige architectuur en vredige omgeving. Met een knusse uitstraling verwelkomt het kapelletje bezoekers. De Kerststal, liefdevol ingericht, voegt een warme noot toe aan deze rustige plek, waar spiritualiteit en natuur harmonieus samenkomen.

Terwijl ik mijn ochtendwandeling voortzet, neem ik de tijd om de omgeving in mij op te nemen en de wisselende dynamiek tussen mens en natuur te overdenken. De betoverende combinatie van de Maas, de Océ-weerd en het kapelletje van Genooi vormen een unieke ochtendervaring op deze sombere zondagochtend.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn wandeling van deze ochtend.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie