Venlo | Centrum in 360°

Dinsdag, 12 december 2023 | Vandaag maak ik – gewapend met mijn nieuwste aanwinst, de Insta360 X3 360° camera – een wandeling door het bruisende centrum van Venlo. De ontdekkingsreis begint in het schilderachtige Wilhelminapark, waar de natuurlijke pracht een perfecte achtergrond vormt voor de veelzijdige mogelijkheden van de camera.

Vervolgens wandel ik langs de Lage Loswal en de Stadshaven, waar ik de bedrijvigheid en kleurrijke architectuur vastleg. Op de Oude Markt, zijn de voorbereidingen voor een betoverende schaatsbaan in volle gang en komt de 360°-technologie goed van pas om de opwinding van het naderende winterse festijn vast te leggen.

De pittoreske straatjes zoals Jodenstraat en Kwartelenmarkt bieden charmante decors voor de lens, terwijl het Flujasplein en de Keizerstraat moderne contrasten toevoegen aan mijn visuele verslag. Culturele hoogtepunten zijn het Museum Van Bommel Van Dam en het Limburgs Museum.

De groene oase van het Julianapark en het betoverende Rosarium vormen rustige intermezzo’s, gevolgd door de historische Lohofstraat en de majestueuze Sint-Martinuskerk. Mijn wandeling met de Insta360 X3 360° camera is een verrijkende ervaring, waarmee ik Venlo’s diversiteit op unieke wijze heb vastgelegd.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de 360° foto’s, hier voor de film, hier voor de Tiny Planet foto’s, hier voor het fotoalbum van de eerste wandeling door het centrum van Venlo in 360° met de Insta360 X3 360° camera.

Impressie

Dynamische 360° panorama foto’s

Vijver Wilhelminapark 

Sint-Martinusbasiliek

Film

Tiny Planet

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum met Tiny Planet afbeeldingen op Flickr.

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

2 gedachtes over “Venlo | Centrum in 360°

 1. Wat een mooi resultaat, en heel leuk idee om zo de stad op het digitale medium te zetten. Zou ik mogen weten met welke instellingen je de foto’s hebt gemaakt? Met name de hollandse luchten komen ook heel mooi in beeld.

  1. Beste Jaap,

   Bedankt voor je leuke reactie en compliment.
   De instellingen van de foto’s zijn terug te vinden via de link naar de originele 360° foto’s die ten grondslag liggen aan de 2-dimensionale foto’s die je ziet in mijn publicatie.
   De link naar de originele foto’s kun je vinden via onderstaande link.Open de foto die je wilt bekijken en scroll naar beneden om de instellingen per foto te bekijken.

   https://flic.kr/s/aHBqjB7B8Z

   Fijne feestdagen.

   Met vriendelijke groet,

   Jos

Geef een reactie