Scheveningen | Avondwandeling langs de zee

Dinsdag, 17 oktober 2023 | Na een drukke dag in het centrum van Den Haag, nodigt de avond uit tot een wandeling over de Scheveningse boulevard, strand naar de Pier en terug. Het Kurhaus Hotel is het  vertrek- en eindpunt voor deze wandeling. 

De wandeling begint voor de deur van het Kurhaus bij het standbeeld van de legendarische Wim Kan, een eerbetoon aan een grootheid van de Nederlandse entertainmentwereld. De Oud-Jaar conferences van Wim Kan werden uitgezonden vanuit het Kurhaus. De plek van dit standbeeld is dus niet geheel willekeurig.

Vervolgens wandeling ik naar de schilderachtige boulevard met zijn verlichte terrassen. Via de terrassen loop over het zand van het uitgestrekte strand naar de voet van de pier. Het enige dat je hoort is het ruisen van de zee. De rust is een welkome afwisseling met de drukte van vandaag in het centrum van Den haag. Uiteindelijk bereik ik de voet van de majestueuze pier, waar de zee een hypnotiserend schouwspel biedt.

 

De terugtocht gaat via de terrassen van het Noorderstrand, waar maar een paar mensen genieten van de avond. De lampen die de pier en het reuzenrad uitbundig uitlichten zijn inmiddels gedoofd. Men maak zich op voor de komende nacht.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn avondwandeling over het donkere Scheveningse strand.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

Geef een reactie