Den Haag | Kunst, Cultuur en Geschiedenis

Dinsdag, 17 oktober 2023 | Ons bezoek aan Den Haag begint in stijl, vanuit Scheveningen rijden we met de tram namen richting het hart van de stad. Onze eerste stop is de idyllische Hofvijver, waar we genieten van het prachtige weer en het uitzicht op de historische gebouwen die weerspiegelen in het kalme water.

Vanaf daar maken we een wandeling rond de Hofvijver, met als hoogtepunt het Mauritshuis en het Binnenhof dat helaas gesloten is vanwege grootschalige renovatiewerkzaamheden. Desondanks is de historische sfeer van deze unieke locatie indrukwekkend.

Onze culturele reis gaat verder met een bezoek aan het intrigerende “Escher in het Paleis” museum aan de Lange Voorhout, waar we worden ondergedompeld in de wereld van de beroemde grafische kunstenaar M.C. Escher. Zijn verbazingwekkende werken laten ons vol bewondering achter.

Na een korte wandeling arriveren we bij Pulchri Studio, een kunstgalerie die een boeiende mix van hedendaagse en traditionele kunsttentoonstellingen huisvest.

Onze dag sluiten wij af met een flinke dosis kunst en geschiedenis in het Mauritshuis. Eerst verkennen we de “Roofkunst” tentoonstelling, die ons bewust maakt van de schat aan gestolen kunstwerken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens bewonderen we de vaste collectie van het Mauritshuis, met meesterwerken zoals Vermeers “Meisje met de Parel“.

Tot slot maken we een wandeling langs de schilderachtige Hooigracht en Denneweg voordat we met de tram terugkeren naar Scheveningen. Ons bezoek aan Den Haag is een onvergetelijke reis door kunst, cultuur en geschiedenis, doordrenkt met de tijdloze schoonheid van deze prachtige stad.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van ons bezoek aan Den Haag.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie