Nijmegen | Schatkist van geschiedenis, cultuur en natuur

Dinsdag, 10 oktober 2023 | Vandaag wandel ik door het centrum van Nijmegen, een stad doordrenkt met geschiedenis en pracht. Het is mijn bedoeling om delen van Nijmegen met mijn 360° camera te fotograferen aangevuld met “normale” foto’s van mijn GoPro Hero11 Black.

Mijn wandeling start op het station en gaat naar het  het levendige Marienburgplein, waar ik verwelkomt wordt door de charmante Mariënburgkapel. De gotische architectuur en serene sfeer vormen een rustgevende start van mijn verkenningstocht.

Van daaruit loop ik naar het iconische Valkhof, waar de overblijfselen van het oude kasteel een weergaloos uitzicht op de stad en de Waal bieden. De historie ademt hier door elke steen, en ik kan de eeuwenoude verhalen bijna horen.

Van hieruit wandel ik naar de Stadswaard. De rustgevende uiterwaarden langs de rivier bieden een serene ontsnapping aan de drukte van de stad. Vervolgens loop ik naar de Waalkade, een bruisende promenade langs de rivier, met zijn talloze eetgelegenheden en adembenemende uitzichten op de imposante Waalbrug. 

Daarna loop ik door naar het weelderige Kronenburgerpark, een groen juweeltje in het hart van Nijmegen. Onder de schaduwrijke bomen en naast de kabbelende fonteinen is het park een oase van rust. 

Mijn dag eindigt in de indrukwekkende Sint-Stevenskerk, een historisch meesterwerk waar op het moment van mijn bezoek een studentenbeurs gehouden wordt. De gotische pracht en het majestueuze interieur wordt helaas overstemt door de herrie van de beurs.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de dynamische 360° foto’s en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan Nijmegen.

Impressie

Dynamische 360° foto’s

Klik hier, wil je meer dynamische 360° foto’s zien die ik tijdens mijn wandeling door Nijmegen gemaakt heb.

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie