Valkenburg | Wandeling rond Kasteel Schaloen

Zondag, 17 september 2023 | Op deze zonnige zondagochtend maak ik een wandeling in het pittoreske Valkenburg. De wandeling begint bij Kasteel Oost aan de rand van het Schaelsbergerbos. Het eerste deel van mijn wandeling gaat langs de kronkelende Geul, die glinstert onder de ochtendzon.

Ik volg het wandelpad tot aan Schin op Geul. Net voor Schin op Geul steek ik de Geul over en loop richting het Gerendal.  In het Gerendal loop ik door het typisch Limburgse Heuvel landschap met zijn glooiende heuvels. Je wordt er omringd door kleurrijke wilde bloemen en zingende vogels. Dit natuurgebied staat bekend om zijn biodiversiteit en is een ware oase van rust. Ik wandel vervolgens naar Kasteel Schaloen.

Kasteel Schaloen, een imposant middeleeuws kasteel, is het hoogtepunt van mijn tocht. Het kasteel straalt geschiedenis en pracht uit, omgeven door weelderige tuinen en een sfeervolle gracht. Ik neem de tijd om te genieten van dit culturele juweel voordat ik mijn weg terug naar het Schaelsbergerbos vervolg.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van de wandeling “Wandeling rond Kasteel Schaloen”.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie