Houthem St Gerlach | Limburgs groen en erfgoed

Zaterdag, 16 september 2023 | Vanuit de rand van Valkenburg loop ik via een sfeervolle landweg die parallel loopt met de spoorweg van Valkenburg naar Maastricht richting Houthem-Sint Gerlach. De weg loop door het weelderige groen van het Limburgse heuvellandschap, langs glooiende heuvels en pittoreske boerderijen.

Na een rustige wandeling bereik ik Château Sint Gerlach. Dit prachtige kasteel is omringd door weelderige tuinen. Vervolgens loop ik een eindje door richting de indrukwekkende Sint-Gerlachuskerk. Deze kerk is een adembenemend voorbeeld van religieuze architectuur in deze regio en opgedragen aan de heilige Sint Gerlachus

Vervolgens loop ik door de prachtige tuinen van Château Sint Gerlach – die rijkelijk voorzien zijn met kunst – naar het Gerlachusputje, een heilige plaats diep geworteld in lokale legendes. Het is een rustige en spirituele plek om even tot rust te komen en te reflecteren.

Op de terugweg naar Valkenburg volg ik het schilderachtige IJsvogelpad, dat door de natuurlijke pracht van de omgeving leidt. Langs dit pad kun je genieten van het rijke vogelleven en de serene omgeving. De hele wandeling biedt een mix van historische bezienswaardigheden, natuurlijke schoonheid en rustige momenten. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn wandeling naar Houthem-Sint Gerlach vanuit Valkenburg en terug.

NB. De foto’s zijn gemaakt met een iPhone 13 Pro Max.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie