Fietstocht | Avontuur om de hoek

Dinsdag, 12 september 2023 | Fietsen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven, maar het stelt je ook in staat om de prachtige natuurlijke schoonheid te ontdekken die zich soms letterlijk om de hoek van je huis bevindt. 

Mijn fietstocht begint in het Wilhelminapark, een groene oase in de stad. Van daaruit gaat het verder langs de Maas naar het betoverende kapelletje van Genooi, een plek doordrenkt van geschiedenis en sereniteit.

Na het kapelletje vervolg ik mijn weg richting ‘t Ven en doorkruis ik de weidse Groote Heide, die me naar Duitsland brengt. Het is en blijft bijzonder om de grens over te steken per fiets bij de oude ingang van het voormalige oorlogsvliegveld Jagershorst en te genieten van de veranderende landschappen.

Een hoogtepunt van de tocht is de Poelven See, een schilderachtig meer omgeven door weelderig groen. Via het bos bij Hinsbeck fiets ik naar de Glabbacher Bruch. Het is een waar avontuur om door dit unieke (bos)landschap te fietsen. Mijn fietstocht eindigde bij de Krickenbecker Seen, een reeks prachtige meren omringd door weelderige bossen. 

Al met al is mijn fietstocht door de grensstreek een avontuur vol natuur. Het herinnert me eraan hoe belangrijk het is om de tijd te nemen om onze omgeving te verkennen en te genieten van de wonderen van Moeder Natuur. Dus, als je de kans krijgt, stap op je fiets en ga op ontdekkingsreis – je zult versteld staan van wat je allemaal kunt vinden, zelfs dicht bij huis.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de film en hier voor het fotoalbum van deze fietstocht.

Impressie

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr
Top

Geef een reactie