Venlo | Pracht van de Groote Heide

Maandag, 4 september 2023 | Op deze stralende zomerdag fiets* ik naar de Groote Heide, een gebied doordrenkt met geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Gewapend met mijn drone, is het mijn missie om de restanten van de voormalige schietbanen vast te leggen, evenals de weelderige paarse heide die in volle bloei staat.

Terwijl de drone de lucht in gaat, onthullen de schietbanen zich als stille getuigen van het verleden, met verweerde doelen en verlaten installaties die nu dienen als herinneringen aan lang vervlogen tijden. De drone vliegt soepel over de overblijfselen, waardoor ik een gevoel van nostalgie krijg voor de militaire oefeningen die hier ooit plaatsvonden.

Vervolgens richt ik mijn aandacht op de betoverende paarse heide die zich uitstrekte zo ver als het oog reikt. De heide staat in volle bloei, een paarse deken die de hele vlakte bedekte. De drone cirkelt boven deze natuurlijke pracht terwijl de zon de heide verlicht in schitterende tinten paars en groen, en de heldere blauwe lucht vormde een prachtig contrast. 

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de films, hier voor de dynamische 360° panoramafoto’s en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de Groote Heide in Venlo.

*De fietsroute heb ik ook gefilmd. De route is opgedeeld in 2 delen, nl. de fietsroute van het Wilhelminapark  naar de Groote Heide (deel 1/2) en vervolgens van de Groote Heide terug naar het Wilhelminapark (deel 2/2). 

Impressie

Films

Dynamische 360° panoramafoto’s

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

Geef een reactie