Dubrovnik | Homeland War Museum

Woensdag, 16 augustus 2023 | Vanochtend bezoek ik het Homeland War Museum in Dubrovnik dat bereikbaar is via de kabelbaan. Dit museum, gewijd aan de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog van 1991-1995, biedt een diepgaand inzicht in een cruciale periode in de geschiedenis van Kroatië.

Het museum zelf, gevestigd in het oude Fort Imperial, is een eerbetoon aan de vastberadenheid van het Kroatische volk om hun onafhankelijkheid te herwinnen. Bij aankomst wordt je meteen ondergedompeld in de sfeer van de oorlog, met authentieke loopgraven die de moeilijke omstandigheden van die tijd laten zien.

De exposities en artefacten die in het museum worden tentoongesteld, vertellen op indrukwekkende wijze het verhaal van de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog. Ze brengen de heldendaden van de Kroatische strijdkrachten en de ontberingen van de burgers duidelijk in beeld. Foto’s, persoonlijke verhalen en bewaard gebleven uitrustingsstukken dragen bij aan het begrip van de historische gebeurtenissen.

Wat het Homeland War Museum nog specialer maakt, is het respectvolle eerbetoon aan degenen die hebben gevochten en geleden tijdens deze tumultueuze periode. Het herinnert eraan hoe belangrijk het is om de offers van voorouders te eren en te begrijpen hoe een volk veerkrachtig en sterk kan zijn, zelfs te midden van de meest uitdagende omstandigheden.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor dynamische 360° foto’s en hier voor het foto album van mijn bezoek aan het Homeland War Museum.

Impressie

Dynamische 360° foto’s



Klik op https://gopro.com/v/gVnLGbny5nwBX om alle 360° foto te bekijken 

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie