Lokrum Island | Een paradijselijk eiland

Dinsdag, 15 augustus 2023 |  Vanuit Dubrovnik nemen we de boot voor een bezoek aan Lokrum Island. Deze paradijselijke bestemming ligt op slechts een korte 15 minuten durende boottocht van de bruisende stad Dubrovnik. Lokrum, omringd door kristalhelder water, heet je welkom met open armen en een schat aan bezienswaardigheden.

Vanaf de boot stap je meteen de weelderige botanische tuinen in, die een lust voor het oog zijn. Terwijl we door schaduwrijke paden wandelen, ontdekken we historische gebouwen en betoverende baaien die uitnodigen om ontdekt te worden. Het Benedictijnse klooster, beroemd om zijn Iron Trone, neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het eiland op basis van mythische verhalen.

Een korte maar stevige klim brengt ons naar Fort Royal, waar we worden beloont met een adembenemend panoramisch uitzicht op de Adriatische Zee en de majestueuze stadsmuren van Dubrovnik in de verte. Het was een moment van absolute sereniteit, ver van de drukte van het vasteland.

Daarna wandelen we naar de andere kant van het eiland voor de verkoeling van de Adriatische Zee en de betoverende “Dead Sea” -lagune. Lokrum omarmt met zijn rustige schoonheid en rijke geschiedenis, en biedt ons de ultieme ontsnapping aan de drukte van Dubrovnik. Lokrum, waar de tijd lijkt stil te staan en de natuur en geschiedenis hand in hand gaan is werkelijk een paradijs op aarde.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de dynamische 360° panoramafoto’s en hier voor het fotoalbum van ons bezoek aan het paradijselijke Lokram Island.

Impressie

Dynamische 360° panorama foto’s

Fort Royal

Dead Sea kliffen

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie