Dubrovnik | Onvergetelijke Stadsmuur wandeling

Woensdag, 16 augustus 2023 | Vanavond genieten wij bij een ondergaande zon van een onvergetelijke wandeling over de stadsmuur van Dubrovnik. Deze historische muur biedt adembenemende uitzichten op de Adriatische Zee en de betoverende oude stad die zich onder ons uitstrekt. De middeleeuwse vestingwerken, met hun stenen geplaveide paden, leidden ons langs indrukwekkende torens en bastions, waardoor wij een glimp opvangen van de rijke geschiedenis van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Enkele indrukwekkende getallen over de stadsmuur van Dubrovnik zijn: de muur heeft een lengte van ongeveer 1,940 meter, een gemiddelde hoogte van 24 meter en varieert in dikte van 1,5 tot 6 meter. Langs de muur bevinden zich 15 torens en 5 bastions, die getuigen van de bouwkundige pracht van vervlogen tijden. De hoofdingang, bekend als de Pile Gate, verwelkomt bezoekers binnen de muren van deze historische oase. Overigens is enige conditie wel vereist voor deze wandeling, want in totaal beklim en daal je zo’n 1080 treden.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van onze wandeling over de historische stadsmuur van Dubrovnik.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie