Dubrovnik | Ochtendwandeling historisch erfgoed

Maandag, 14 augustus 2023 | Als eerste brengen brengen we vandaag een bezoek aan het Franciscanenklooster museum, waar we worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de Franciscaanse orde. De kostbare artefacten en historische schatten brengen vervlogen tijden weer tot leven (helaas mag je niet in het museum fotograferen).

Van daaruit wandelen we verder – via een pittige beklimming – naar het Etnografisch museum, waar we de diepgaande culturele betekenis van deze betoverende regio ontdekken. De tentoongestelde stukken en verhalen vertellen het verhaal van generaties en laten ons de ziel van de Dubrovnik voelen. Overigens heb je vanaf deze lokatie een prachtig uitzicht over de stad en de stadsomwalling.

Vervolgens maken we een onvergetelijke stop bij de Buza bar, een etablissement genesteld aan de rand van indrukwekkende kliffen. Je word er overweldigd door het panoramische uitzicht op de zee en de omgeving. Het is een perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de spectaculaire natuurlijke schoonheid en de capriolen van de duikers die vanaf een hoge rots in het water springen/duiken.

We beëindigen onze ochtendwandeling bij het imposante Dominicanenklooster museum. Hoewel we de kerk niet kunnen bezoeken door renovatiewerkzaamheden, worden we geïntrigeerd door het rijke erfgoed dat te zien is in het museum.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van onze ochtendwandeling door Dubrovnik.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie