Dubrovnik | Magische avondwandeling

Zondag, 13 augustus 2023 | Ons bezoek aan Dubrovnik bij het vallen van de avond is als een reis door de tijd, doordrenkt van geschiedenis en een onmiskenbare magie. We beginnen onze ontdekkingstocht bij Peline – het noordelijke deel van de stadsomwalling – waar we worden begroet door de warme gloed van de ondergaande zon die de stad in een gouden licht hulde.

Na het bewonderen van het betoverende uitzicht lopen we naar de imposante Pile Gate, de hoofdtoegangspoort tot het verleden. Buiten de muren ontvouwt zich een levendig schouwspel terwijl de avondschemering zich verdiepte. Fort Lovrijenac reist majestueus op tegen de donker wordende lucht, een stille getuige van eeuwenoude verhalen. Klik hier voor de dynamische 360° panoramafoto vanaf Fort Lovrijenac.

Een wandeling langs de kronkelende straatjes bracht ons naar Od Puca, waar het een drukte van jewelste is. De geplaveide straten werden verlicht door sfeervolle lantaarns, en de oude stenen huizen een gevoel van tijdloosheid uitstraalden. Vanuit hier lopen we naar de Oude haven.

De oude haven lokt met zijn kalme wateren en de geluiden van de zee die zachtjes tegen de kade kabbelt. De contouren van de schepen aan de horizon vervagen in de duisternis, waardoor een dromerig en rustgevend tafereel ontstaat. Onze avondwandeling sluiten we af als we de oude stad via de Ploce Gate verlaten.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van onze avondwandeling door Dubrovnik.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

Dynamische 360° panoramafoto

Top

Geef een reactie