Dubrovnik | Culturele geschiedenis duik

Zondag, 13 augustus 2023 | Ons bezoek aan Dubrovnik neemt ons vanochtend mee op een reis door de geschiedenis en de cultuur van deze prachtige stad aan de Adriatische kust. Onze dag begint met een boottocht langs de buitenkant van Dubrovnik. Vanaf het water krijg je een indrukwekkend uitzicht op de (oude) stad, de stranden, de rijkdom en de oude stadsmuren die hoog oprijzen uit de azuurblauwe zee. 

Eenmaal terug aan wal bezoeken we het Maritiem museum, een schatkamer van nautische geschiedenis. Hier bewonderen we eeuwenoude schepen, navigatie-instrumenten en artefacten die het maritieme verleden van Dubrovnik tot leven brachten. Het museum geeft ons inzicht in de rijke zeevaarttradities van de stad.

Onze laatste stop is het War Photo Museum, een ontroerende plek die de gruwelen van oorlog en conflicten vastlegt door middel van indringende fotografie. De tentoongestelde beelden raken ons diep en laten de impact van historische gebeurtenissen op de lokale bevolking zien zo’n 30 jaar geleden.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor het fotoalbum en hier voor de film van onze duik in de culturele geschiedenis van Dubrovnik op deze ochtend.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
 

Film

Top

Geef een reactie