Dubrovnik | Forten, kunst en liefde

Zaterdag, 12 augustus 2023 | Het tweede deel van onze ontdekkingsreis vandaag in Dubrovnik brengt ons naar enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad. We beginnen onze reis met een ritje met de kabelbaan, die ons in slechts enkele minuten naar de top van de berg brengt  waar Fort Imperial ligt.

Vanaf deze plek heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over de hele stad Dubrovnik en de omliggende Adriatische Zee. De expositie in het fort geeft je een fascinerende blik op de geschiedenis van de stad en haar verdedigingswerken, waarover later meer.

Na onze afdaling keren we terug naar de oude binnenstad waar we het Gaudi Museum bezoeken, een eerbetoon aan de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí. Hier worden we ondergedompeld in de wereld van zijn unieke schilderijen.

Vervolgens lopen we naar de voet van Fort Lovrijenac, ook wel bekend als het ‘Gibraltar van Dubrovnik’. Dit indrukwekkende fort torende majestueus boven de kliffen uit en biedt een prachtig uitkijkpunt over de stadsmuren en de kristalheldere wateren van de Adriatische Zee.

Dwars door de stad lopen we naar onze volgende halte het Museum of Modern and Contemporary Art, waar we worden ondergedompeld in de rijke culturele scene van Dubrovnik. Hier genieten we van hedendaagse kunstwerken van getalenteerde kunstenaars uit de regio.

Op de terugweg naar ons appartement passeren wij Lazareti – een voormalige quarantainefaciliteit – waar op dat moment een sfeervolle bruiloft om het punt staat om te beginnen. De historische omgeving van Lazareti  met zijn stenen muren en prachtige uitzicht op de zee, creëeren een betoverende setting voor de viering van liefde en verbondenheid.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor het fotoalbum, hier voor dynamische 360° foto’s en hier voor de film van het tweede deel van vandaag in het indrukwekkende Dubrovnik.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.

Dynamische 360° foto’s

Film

Top

Geef een reactie