Venlo | Unieke perspectieven vanuit de lucht

Vrijdag, 4 augustus 2023 | Vandaag vlieg ik met mijn DJI Air 3 drone in Venlo boven de Lage Loswal en de Stadshaven. Het fotograferen met een drone biedt ten opzichte van een fototoestel andere perspectieven en mogelijkheden.

Met een drone kunnen unieke luchtfoto’s en video’s worden vastgelegd, waarbij het overzicht van de omgeving en de interactie tussen land en water centraal staan. De drone kan vliegen op verschillende hoogtes en hoeken, waardoor het landschap van bovenaf kan worden verkend.

Aan de andere kant legt een normaal fototoestel de details vanuit een ooghoogte vast, waardoor het perspectief meer op menselijke schaal ligt. Dit biedt de mogelijkheid om de architectuur, texturen en sfeer van de Lage Loswal en de Stadshaven van Venlo nauwkeuriger vast te leggen. Het spel van licht en schaduw, reflecties in het water en de nuances van het stedelijke landschap kunnen worden benadrukt.

Kortom, met een drone krijg je een vogelperspectief dat de grootsheid van de omgeving benadrukt en de interactie tussen land en water vastlegt, terwijl een normaal fototoestel de details en menselijke ervaring van de locatie accentueert. 

Klik hier voor de foto impressie, klik hier voor de film (in ontwikkeling) en hier voor het fotoalbum met foto’s van vandaag en hier om de dynamische 360° foto en hier om de dynamische panoramische foto te bekijken.

Impressie

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande foto voor het fotoalbum op Flickr.

Dynamische 360° foto

Dynamische panorama foto

Geef een reactie