Venlo | Bewolkte Stadsparels

Zondag, 30 juli 2023 | Tijdens onze wandeling langs een aantal Venlose Landmarks ervaar je de rijke geschiedenis en charme van deze prachtige stad aan de Maas. Onze wandeling begint in het schilderachtige Wilhelminapark, een groene oase waar de serene vijver en weelderige flora uitnodigen tot ontspanning en rust.

Vanuit het park lopen we verder naar de Lage Loswal aan de Maas. Op deze plek kun je genieten van een adembenemend uitzicht op het water en de omgeving. Vanuit hier lopen we naar de historische Jodenstraat, waar een aantal beelden herinneren aan bekende stadsfiguren die een deel van de geschiedenis van de stad weerspiegelen.

Vervolgens lopen we naar het bruisende Flujasplein waar een brocante markt plaats vindt. De vrolijke sfeer en de gevarieerde stands maken het plein tot een levendige ontmoetingsplaats voor zowel bewoners als bezoekers.

Daarna vervolgen we ons pad naar de Markt, het hart van Venlo, omringd door historische gebouwen en het indrukwekkende Stadhuis. Hier adem je atmosfeer van eeuwenoude handel en gemeenschapstradities.

Vervolgens wandelen we naar de Maasboulevard met zijn Stadshaven, de plek waar de boten van de pleziervaart aanmeren, het water altijd in beweging is en mensen genieten op de terrassen en de ligweide. De moderne architectuur creëert een boeiend contrast aan de oever van de rivier.

Vanuit hier wandelen wij via de Lage Loswal terug naar het startpunt van onze wandeling. De wandeling langs de Venlose highlights is een reis door de tijd en cultuur van deze charmante stad in Noord-Limburg.

Klik hier voor de foto impressie, hier voor de film en hier voor het fotoalbum van onze wandeling langs een aantal bewolkte Venlose Landmarks.

Impressie

Film

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie