Reindersmeer | Natuurpracht van de Maasduinen

Dinsdag, 25 juli 2023 | Vanuit het bezoekerscentrum Nationaal Park Maasduinen in Well starten wij onze wandeling rondom het Reindersmeer. Het blijkt een ontdekkingsreis door een schilderachtig landschap te worden. Met het dreigende wolkendek boven ons, voegt de natuur een mysterieus tintje toe aan deze wandeling.

De route leidt langs dichte bossen, waar het gefluister van de bladeren een rustgevende symfonie is. We lopen over kronkelige (zand)paden terwijl we genieten van het samenspel van geuren en geluiden. Het Reindersmeer is een uitgestrekt en glinsterend kunstmatig ontstaan meer, omringd door bos, duinen, rietkragen en een verscheidenheid aan watervogels.

Via het trekveer beleven we het oversteek avontuur terwijl we langzaam de overkant bereiken. Het uitzicht op het meer vanaf hier is adembenemend, vooral met de dreigende lucht als achtergrond. We vervolgen onze weg over kronkelende paden die ons langs de oevers van het meer leiden, waar we af en toe een glimp opvangen van watervogels die zich schuilhouden tussen het riet.

Na een ontspannen wandeling, omringd door de pracht van de natuur, sluiten we de cirkel en keren we terug naar het bezoekerscentrum. Het Reindersmeer heeft ons betoverd met zijn rustige schoonheid, en ondanks het dreigende wolkendek – waar niet meer dan een paar regendruppels uit de gevallen zijn – hebben we een onvergetelijke dag gehad in het Nationaal Park Maasduinen.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van onze wandeling rondom het Reindersmeer.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie