Venlo | Rivierpark Venlo-Velden Natuur en Rust

Zondag, 16 juli 2023 | Het is een prachtige – winderige – dag voor een wandeling door het Rivierpark Venlo-Velden. De wandeling begint in het schilderachtige Wilhelminapark tussen de resten van “Op dronk”, dat hier gisteren plaats vond. Via het Wilhelminapark loop ik naar de Maas. Het uitzicht op het woelige water door de wind is adembenemend. Ik vervolg mijn wandeling en wandel stroomafwaarts naar de Océ-Weerd

Via de Océ-weerd loop ik naar de Maascorridor ter hoogte van Velden. De Maascorridor is een natuurlijk gebied dat speciaal is ingericht om de flora en fauna van de rivier te behouden. Hier kun je genieten van een ongerept stukje natuur, met weelderige begroeiing en mogelijk zelfs enkele dieren die zich verschuilen tussen het groen.

Na de wandeling door de Maascorridor begin ik aan de terugweg. Onderweg stop ik even bij het pittoreske kapelletje van Genooi. Dit charmante heiligdom is een plaats van rust en bezinning met een sfeervol interieur. Ik neem even de tijd om een moment om stil te staan en de serene sfeer in mij op te nemen voordat ik mijn wandeling naar huis vervolg.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van de wandeling door Rivierpark Venlo-Velden.

Foto impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie