Kaldenkirchen | Natuurlijke Sereniteit Wassergarten

Woensdag, 19 juli 2023 | De Wassergarten in Kaldenkirchen is een prachtige botanische tuin in de Duitse stad Kaldenkirchen, gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De tuin staat bekend om zijn indrukwekkende collectie van waterplanten en bloemen, die op harmonieuze wijze zijn gerangschikt rond vijvers en beekjes.

De naam “Wassergarten” betekent letterlijk “watertuin” in het Duits, en het is een toepasselijke beschrijving van deze tuin, omdat water een centrale rol speelt in het ontwerp en de sfeer van de plek. De stromende beekjes, sierlijke waterlelies, en kleurrijke waterplanten creëren een serene en rustgevende omgeving voor bezoekers.

De tuin is niet alleen een visueel feest, maar ook een educatieve bestemming. Bezoekers kunnen leren over verschillende soorten waterplanten en hun habitats. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers, fotografen, en mensen die op zoek zijn naar een vredige wandeling in een prachtige omgeving.

De Wassergarten in Kaldenkirchen is een plaats die zowel lokale bewoners als toeristen trekt, en het biedt een ontsnapping aan de drukte van het stadsleven, terwijl het tegelijkertijd een gelegenheid biedt om te genieten van de schoonheid van de natuur en de rustgevende kracht van water.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de Wassergarten in Kaldenkirchen.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie