Miljoenenlijn | Tijdreizen door nostalgie en charme

Zaterdag, 8 juli 2023 | Een bezoek aan de Miljoenenlijn is als een reis terug in de tijd, waarbij je de nostalgie en de charme van het spoorwegvervoer uit vroegere tijden kunt ervaren. Het avontuur begint in het pittoreske Simpelveld bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij.

Zodra de stoomfluit klinkt en de wielen in beweging komen, word je meegevoerd op een betoverende reis door het Limburgse heuvellandschap. Terwijl de locomotief zwoegt en de stoom (roet)wolken vormt, geniet je van het prachtige uitzicht dat aan je voorbij trekt. De nostalgische wagons, met hun houten banken en vintage interieur, creëren een sfeer die je terugvoert naar lang vervlogen tijden.

Na aankomst bij het eindstation in het charmante Schin op Geul, heb je even de tijd hebt om de omgeving te verkennen omdat de stoomlocomotief moet omdraaien voor de terugreis. Vervolgens keer je terug naar Simpelveld voor het volgende avontuur: een rit met de railbus naar Vetschau.

Deze unieke trein, een combinatie van bus en trein, biedt een meer intieme en gezellige ervaring. Dit kleine, karakteristieke voertuig neemt je mee op een ander avontuur, deze keer naar het Duitse Vetschau. Terwijl de railbus zich een weg baant door het groene landschap, heb je de mogelijkheid om te genieten van de serene rust en de prachtige natuurlijke schoonheid van de regio.

Na een ontspannen ritje naar Vetschau keer je terug naar Simpelveld, waar je nog even kunt nagenieten van de nostalgische sfeer en de herinneringen aan deze bijzondere dag. Een bezoek aan de Miljoenenlijn is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een eerbetoon aan de rijke spoorweggeschiedenis en een unieke manier om te genieten van de adembenemende omgeving van Limburg en Duitsland.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de Miljoenenlijn in Simpelveld.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie