Tilburg | Spoorzone & Piushaven een unieke mix

Donderdag, 6 juli 2023 | Bij een bezoek aan de Spoorzone en de Piushaven in Tilburg word je ondergedompeld in een unieke mix van historie, cultuur en moderniteit. De Spoorzone, gelegen in het hart van de stad, is een voormalig industriegebied dat is omgetoverd tot een bruisend stadsdeel. 

De industriële sfeer wordt prachtig gecombineerd met hedendaagse architectuur, waardoor de Spoorzone een uniek karakter krijgt. Je kunt o.a. een bezoek brengen aan de LocHal, een spectaculaire bibliotheek in een voormalige treinwerkplaats, waar je kunt genieten van boeken, tentoonstellingen en evenementen.

Vanuit de Spoorzone kun je de charmante Piushaven bereiken, een voormalige binnenhaven die is omgetoverd tot een levendige woon- en recreatieplek. Langs de waterkant vind je gezellige terrassen en trendy bars. Maak een wandeling langs de promenade en bewonder de kleurrijke gevels van de oude pakhuizen, die nu dienen als woon- en werkruimtes. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de Spoorzone en de Piushaven in Tilburg.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie