Venlo | Ontdek de magie van MUSIC!

Vrijdag, 23 juni 2023 | Naast mijn bezoek aan de tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje” heb ik een bezoek gebracht aan de betoverende wereld van muziek in de tentoonstelling “MUSIC!” die ook in het Limburgs Museum plaats vindt.

Hier vind je alle antwoorden op jouw brandende vragen over het componeren van popnummers, bijpassende videoclips, de fascinerende geluiden die je kunt horen en zelfs wat muziek met onze hersenen doet. 

MUSIC! draait om de geschiedenis en beleving van muziek. Interactieve paviljoens nodigen jong en oud uit om samen te luisteren, te maken en te voelen. Ontdek op speelse wijze hoe muziek ons verbindt of juist onderscheidt. Verken tevens de rol van muziek in de Limburgse identiteit en laat je verrassen door het scala aan Limburgse muziekstijlen. 

Speciaal voor het Limburgs Museum heeft wetenschapper Jos Meuwissen ‘Oet meziek kwaam Limburg’ ontwikkeld: een bijzondere reis door de afgelopen 70 jaar waarin de impact van muziek op de identiteit van Limburg en haar inwoners centraal staat. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de tentoonstelling “MUSIC!”.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie