Venlo | De Zonnekoning en Oranje

Vrijdag, 23 juni 2023 | Vandaag bezoek ik tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas” in het Limburgs Museum. De tentoonstelling vindt plaats ter herdenking van de 350ste verjaardag van de verovering van Maastricht door Koning Lodewijk XIV in 1673.

Deze historische gebeurtenis wordt gevierd met een unieke expositie die je meeneemt naar het verleden. Ontdek wat Koning Lodewijk XIV en stadhouder Willem III van Oranje motiveerde in hun strijd om Maastricht en Limburg. Wat betekenden deze regio’s voor hen en welke impact hadden hun acties op de lokale bevolking?

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een bijzondere samenwerking tussen gerenommeerde instellingen, waaronder het Service Historique de la Défense, het Musée national des châteaux de Versailles et de Trianon, het Rijksmuseum en Paleis Het Loo. Zij hebben hun expertise en waardevolle collecties bijeengebracht in deze tentoonstelling.

Treed binnen in de wereld van de 17e eeuw en bewonder historische artefacten, meeslepende verhalen en indrukwekkende kunstwerken die een levendig beeld geven van deze tijd. Kom meer te weten over de strategieën, politieke belangen en persoonlijke drijfveren van beide vorsten, en de impact van de oorlog op Maastricht en haar inwoners.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de tentoonstelling “De Zonnekoning en Oranje – Slaags aan de Maas”.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie