Gdańsk | Rechtsstadsraadhuis

Donderdag, 11 mei 2023 | Op de laatste middag van mijn bezoek aan Gdansk maak een ik een ontspannen wandeling te maken door het oude centrum van de stad. Het oude centrum van Gdansk, ook bekend als de Rechtbankstad, is een historische wijk vol prachtige architectuur en een rijke geschiedenis.

Tijdens de wandeling passeer ik verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Gouden Poort een indrukwekkende stadspoort die dateert uit de 17e eeuw. Na het passeren van de Gouden Poort loop je verder naar de beroemde Lange Markt, een van de belangrijkste pleinen in Gdansk. Het plein is omgeven door prachtige herenhuizen met kleurrijke gevels en is een bruisende plek vol activiteiten. 

Aan het einde van de Lange Markt kom je aan bij het imposante Rechtsstadsraadhuis, een van de meest iconische gebouwen van Gdansk. Het gotische gebouw stamt uit de 14e eeuw, heeft een lange geschiedenis en is een symbool van de welvaart en macht van de stad.

Binnen word je begroet door een prachtige hal met indrukwekkende fresco’s en sierlijke decoraties. Ik wandel door de verschillende kamers en kom meer te weten over de geschiedenis van het raadhuis en de rol ervan in het bestuur van de stad.

Na mijn bezoek aan de Rechtsstadsraadhuis en wandel ik terug door de straten van het oude centrum van Gdansk. Ik heb de afgelopen dagen veel gezien en genoten van de prachtige architectuur, de levendige sfeer en de rijke geschiedenis van de stad. Een stad een bezoek meer dan waard is.

Klik hier de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn wandeling door Gdańsk op de laatste middag van mijn bezoek.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie