Gdańsk | Museumwandeling

Woensdag, 10 mei 2023 | Het  Nationaal Museum in Gdańsk is een museum vol intrigerende kunstwerken en historische artefacten. Een van de hoogtepunten is zonder twijfel het schilderij “Het Laatste Oordeel” van Hans Memling.

Het indrukwekkende formaat en de verbluffende details van dit schilderij trekken de aandacht. Memling’s meesterlijke penseelstreken brengen het verhaal van het Laatste Oordeel tot leven, met engelen die de deugdzamen naar de hemel leidden en demonen die de zondaars naar de hel slepen.

Vervolgens loop ik naar het Pools Maritiem Museum. In dit museum wordt je meegevoerd op een fascinerende reis door de maritieme geschiedenis van Polen. Je krijg een inkijkje in de maritieme tradities van het land.

De SS Sołdek, het eerste schip dat na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd voor de Poolse handelsvloot. Terwijl je door de smalle gangen van het schip loopt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe het leven aan boord was voor de bemanning. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de musea in Gdańsk.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie