Gdańsk | Magic By Night

Woensdag, 10 mei 2023 | De avond valt in het betoverende oude centrum van Gdansk en de straten komen tot leven met een magische sfeer. Terwijl de laatste stralen van de zon de kleurrijke gevels van de historische gebouwen strelen, begint mijn wandeling door de geplaveide straatjes.

Ik steek de majestueuze Groene Poort over, een symbool van de stad, en betreed de oude stadsmuren. Het geluid van voetstappen echoot door de lucht terwijl ik langs de verlichte gevels loop. De levendige restaurants, cafés en bars verleiden voorbijgangers met hun heerlijke geuren en gezellige sfeer.

Ik vervolg mijn weg naar de Dluga-straat, de belangrijkste straat van de stad. Aan beide zijden zie ik prachtige herenhuizen met kleurrijke gevels en elegante gevels. De gouden verlichting benadrukt de architectonische pracht van de historische gebouwen. 

Ik passeer de imposante Neptunusfontein, die trots in het midden van het Lange Marktplein staat. Het plein zelf is een bruisend centrum van activiteit, omringd door historische gebouwen die getuigen van het rijke verleden van de stad. Het geluid van muziek vult de lucht terwijl straatartiesten hun talenten tonen.

Naarmate de avond vordert, wordt de sfeer intiemer. De straten worden rustiger en de verlichting creëert een romantische ambiance. Ik vind mijn weg naar de kade langs de Motława-rivier, waar de historische kraansite van Gdansk majestueus oprijst.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn avondwandeling door magisch Gdańsk.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie