Gdańsk | Dwars door de stad

Woensdag, 10 mei 2023 | Deze publicatie gaat over mijn wandeling dwars door Gdańsk met als eind bestemming de hoofdvestiging van het Nationaal Museum. De weg er na toe brengt mij op iconische plekken en ontdek je de rijke geschiedenis van de stad. Mijn wandeling begint bij de Polish Baltic Philharmonic aan de waterkant. 

Vervolgens loop ik naar de SS Sołdek, het allereerste schip dat in Polen werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Na een korte wandeling kom ik aan bij Pława bezpiecznej wody, een schilderachtig parkje met een vredig meertje te midden van de drukte van de stad. 

Van daaruit ging ik naar de Melkpoort, een historische stadspoort die vroeger diende als een van de belangrijkste toegangspunten tot de oude stad. Vanuit hier loop via de oude stad naar de betoverende Mariackastraat met zijn charmante geplaveide straten en kleurrijke gevels. De imposante Mariakerk torend hoog boven me uit en ik besluit om even naar binnen te gaan en de prachtige gotische architectuur en indrukwekkende kunstwerken te bewonderen.

Vervolgens loop ik via de Groenepoort – een historische stadspoort die ooit de ingang van de koninklijke route markeerde – de dependance van het Nationaal Museum binnen waar een fototentoonstelling plaats vindt.

Vervolgens loop ik verder naar de Neptunusfontein, een andere iconische bezienswaardigheid van Gdansk. Deze imposante fontein met de zeegod Neptunus als middelpunt was een ontmoetingsplaats en een plek waar mensen samenkwamen om te genieten van de levendige sfeer. Vanuit hier is het een stukje wandelen naar de hoofdvestiging van het Nationaal Museum dat buiten het centrum ligt.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn wandeling dwars door Gdańsk.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie