Gdańsk | Historisch Erfgoed en Pracht

Maandag, 8 mei 2023 | Na mijn bezoek aan het Museum van de Poolse Post loop ik verder naar “Tym co za polskość Gdańska” (Degenen die de Poolse identiteit van Gdansk vertegenwoordigen), een prachtig monument dat de trots en het erfgoed van de stad symboliseert. 

Vervolgens wandel ik verder naar de prachtige Kościół pw. Świętej Brygidy (Kerk van de Heilige Birgitta). Deze gotische kerk is een architectonisch meesterwerk en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Binnenin de kerk word ik overdonderd door het altaar, de religieuze kunstwerken en de serene sfeer die er heerste. Deze kerk was destijds de verzamelplek voor de leden van Solidarność.

De volgende stop is bij  de Baszta Jacek (St. Hyacinth Toren). Deze toren bied een panoramisch uitzicht over de stad, met adembenemende vergezichten die zich uitstrekten tot aan de Baltische Zee. Vervolgens steek ik de straat over voor een bezoek aan de Hala Targowa w Gdańsku (Gdansk Markthal), een levendige plek waar lokale handelaren hun waren uitstallen. 

Vanuit hier wandel ik naar het Ratusz Głównego Miasta (Stadhuis van de Grote Markt). Dit indrukwekkende gebouw is een architectonisch meesterwerk en een symbool van de welvaart van Gdansk. 

Tot slot loop ik via een omweg – via de Brama Stągiewna (Melkpoort) – naar de Brama Żuraw (Kraanpoort), een iconisch symbool van Gdansk. Deze historische poort, deed ooit dienst als kraan voor het laden en lossen van vracht.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van deze wandeling langs erfgoed en pracht door Gdańsk van vandaag.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie