Gdańsk | Amber Museum

Maandag, 8 mei 2023 | Vanuit het Solidarity Museum wandel ik naar het indrukwekkende Station Gdańsk Glowny, een historisch gebouw dat dateert uit de 19e eeuw. Op dit moment is het stationsgebouw helaas gesloten als gevolg van een ingrijpende renovatie.

De volgende stop is de majestueuze kerk van Sint-Jozef. Deze prachtige barokke kerk is een architectonisch meesterwerk en een belangrijk religieus symbool in de stad. Laat je betoveren door de serene sfeer van deze heilige plek.

Vervolgens wandeling ik naar het Johannes Hevelius-monument, dat een eerbetoon is aan de beroemde astronoom uit de 17e eeuw. Het standbeeld staat trots opgesteld en herinnert ons aan het wetenschappelijke erfgoed van Gdańsk.

Van daaruit wandel ik naar de Grote Molen, een indrukwekkend bakstenen gebouw dat dateert uit de 17e eeuw. Dit historische monument was ooit een belangrijk onderdeel van de graanhandel in de stad en biedt nu onderdak aan het Amber Museum.

Het Amber Museum, een absolute must-see in Gdańsk. Hier maak je kennis met de rijke geschiedenis en het vakmanschap van het amber, dat al eeuwenlang wordt gewonnen aan de Baltische kust. Bewonder de prachtige amberkunstwerken en leer meer over de tradities en betekenissen achter dit unieke materiaal.

Vervolgens bezoek ik de Catharinakerk, een gotisch juweeltje in het hart van de stad. De imposante torens en het gedetailleerde interieur zijn adembenemend. Neem de tijd om deze kerk met zijn rustige sfeer van deze historische plek op je in te laten werken.

Mijn laatste halte halte is het Oorlogsmonument en Museum van de Poolse Post. Hier herdenken we de moedige strijders die vochten voor de onafhankelijkheid van Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ontdek de indrukwekkende tentoonstellingen en leer meer over de geschiedenis van het Poolse verzet.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van deze wandeling.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr
Top

Geef een reactie