‘s-Hertogenbosch | Sint-Janskathedraal

Dinsdag, 25 april 2023 | Onderdeel van mijn wandeling door s-Hertogenbosch is een bezoek aan de Sint-Janskathedraal. De Sint-Janskathedraal is een iconisch gebouw gelegen in het hart van de Nederlandse stad ‘s-Hertogenbosch. De kathedraal is een gotisch meesterwerk en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het is een indrukwekkend gebouw dat jaarlijks vele bezoekers trekt.

De kathedraal is oorspronkelijk gebouwd als een Romaanse kerk in de 13e eeuw, maar werd later uitgebreid en verbouwd in de gotische stijl. Het interieur van de kathedraal is adembenemend en beschikt over vele indrukwekkende elementen, zoals de houten gewelven, prachtige glas-in-loodramen, en talrijke beelden en schilderijen.

Een van de opvallende kenmerken van de kathedraal is de imposante toren die bijna 73 meter hoog is en boven de stad uittorent. Bezoekers kunnen de toren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Naast de architectonische schoonheid heeft de kathedraal ook een rijke geschiedenis en speelt het een belangrijke rol in het religieuze leven van de stad. Het is de zetel van de bisschop van ‘s-Hertogenbosch en er vinden regelmatig kerkdiensten en andere religieuze evenementen plaats.

Een ander hoogtepunt van de kathedraal is het befaamde orgel, dat een van de grootste in Europa is en dateert uit de 19e eeuw. Het orgel is in 2010 gerestaureerd en klinkt nu beter dan ooit tevoren.

Al met al is de Sint-Janskathedraal een must-see voor iedereen die de stad ‘s-Hertogenbosch bezoekt. Het is een meesterwerk van architectuur en kunst, met een rijke geschiedenis en een belangrijke religieuze rol in de stad.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan de Sint-Janskathedraal.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding om het fotoalbum te openen op Flickr.
Top

Geef een reactie