‘s-Hertogenbosch | Ontdekkingstocht door de stad

Dinsdag, 25 april 2023 | Deze publicatie gaat over mijn bezoek aan ‘s-Hertogenbosch. Ik begin mijn  ontdekkingstocht door deze prachtige stad bij het station en maakte als eerste een stop bij de Sint-Janskathedraal.

Deze kathedraal is een absolute must-see in ‘s-Hertogenbosch en ik begrijp nu waarom. Bij aankomst word je meteen overweldigd door de majestueuze schoonheid van de kathedraal. De gotische architectuur en de prachtige glas-in-loodramen zijn adembenemend. De sculpturen, schilderijen en fresco’s die de muren sieren, vertellen het verhaal van de rijke geschiedenis van het gebouw en de stad. 

Na mijn bezoek aan de kathedraal wandel ik naar Het Noordbrabants Museum, waar op dit moment een tentoonstelling over de Efteling loopt. De Efteling is een pretpark in Kaatsheuvel en het is interessant om te zien hoe het park door de jaren heen is geëvolueerd. Er zijn verschillende attracties, kostuums en concepttekeningen te zien, waardoor je een beter begrip krijgt van de geschiedenis en het ontwerp van de Efteling. Daarnaast heb ik een deel van de reguliere collectie bekeken. 

Na de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum bezoek ik het Design Museum, dat aan het Noordbrabants Museum vast ligt. Het museum is gewijd aan moderne en hedendaagse vormgeving en bevatte een brede selectie van ontwerpen en kunstwerken. Ik ben onder de indruk van de diversiteit en de kwaliteit van de tentoongestelde stukken. De mix van klassieke en moderne ontwerpen is fascinerend en ik vond het leuk om te zien hoe de verschillende stijlen elkaar aanvullen. 

Al met al was het een geweldige dag in ‘s-Hertogenbosch. Ik heb genoten van de prachtige architectuur, de interessante tentoonstellingen en de mensen. Ik kan deze stad zeker aanbevelen voor een dagje of een weekendje weg.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mij bezoek aan ‘s-Hertogenbosch.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding voor het fotoalbum op Flickr.
Top

Geef een reactie