‘s-Hertogenbosch | Het Noordbrabants Museum

Dinsdag, 25 april 2023 | Onderdeel van mijn wandeling door ‘s-Hertogenbosch is een bezoek aan Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum is een prachtig museum gelegen in het hart van ‘s-Hertogenbosch. Het museum heeft een rijke collectie van kunst, cultuur en geschiedenis van Brabant, variërend van middeleeuwse kunst tot hedendaagse kunst.

Het museum werd opgericht in 1837 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste culturele instellingen van de regio. Er zijn ook regelmatig wisselende tentoonstellingen die worden georganiseerd in samenwerking met andere musea.

Een van de recente tentoonstellingen in het Noordbrabants Museum is de Efteling-tentoonstelling. Deze tentoonstelling geeft een inkijkje in de geschiedenis en het ontstaan van het populaire Nederlandse pretpark de Efteling. Bezoekers kunnen genieten van verschillende interactieve installaties en decors die werden gebruikt in de attracties van de Efteling. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor het fotoalbum van mijn bezoek aan het Noordbrabants Museum.

Impressie

Foto’s

Klik op bovenstaande afbeelding om het fotoalbum te openen op Flickr.
Top

Geef een reactie