Halifax | Peggy’s Cove en Point

Vrijdag, 24 maart 2023 | Peggy’s Cove is een pittoresk vissersdorpje aan de oostkust van Canada, gelegen op ongeveer 43 km ten zuidwesten van Halifax, Nova Scotia. Het is vooral bekend om zijn iconische vuurtoren bij Peggy’s Point en prachtige rotsformaties die langs de kustlijn lopen. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de unieke sfeer en natuurlijke schoonheid.

Ons bezoek aan Peggy’s Cove begon met een lange en schilderachtige autorit langs de kust. We reden door de kronkelende wegen en genoten van het uitzicht op de blauwe oceaan en de groene heuvels. Toen we eindelijk Peggy’s Cove bereikten, werden we begroet door de vuurtoren die boven de rest van het dorp uitstak.

We besloten om eerst de vuurtoren te bezoeken. Na een korte wandeling over de rotsen en langs de kustlijn, bereikten we de vuurtoren. Het was een prachtig gezicht om te zien hoe de vuurtoren de golven van de oceaan trotseerde en tegelijkertijd de boten en schepen langs de kust veilig hield.

Tijdens ons bezoek aan Peggy’s Cove werden we ook herinnerd aan een tragische gebeurtenis die hier plaatsvond in 1998. Op 2 september van dat jaar stortte Vlucht Swissair 111 neer in de oceaan, net buiten de kust van Peggy’s Cove. Alle 229 passagiers en bemanningsleden aan boord kwamen om het leven. 

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan Peggy’s Cove en Peggy’s Point.

Impressie

Foto’s

Geef een reactie