Halifax | Rustplaats Titanic en Halifax-explosie slachtoffers

Donderdag, 23 maart 2023 | Ons bezoek aan de Fairview Lawn Cemetery in Halifax was een ontroerende en indrukwekkende ervaring. De begraafplaats staat bekend als de laatste rustplaats van vele slachtoffers van de ramp met de Titanic en de Halifax-explosie.

De graven van de Titanic-slachtoffers zijn opvallend door de gelijke uitstraling. Alle grafstenen zijn van dezelfde grootte en hebben een identieke opmaak. Dit komt doordat de lichamen van de slachtoffers in een massagraf werden begraven en de grafstenen later werden toegevoegd ter nagedachtenis aan de individuele personen.

Het massagraf van de Halifax-explosie is een andere indrukwekkende plek op de begraafplaats. In 1917 explodeerde een schip geladen met explosieven in de haven van Halifax, waardoor een groot deel van de stad verwoest werd. Meer dan 1.600 mensen kwamen hierbij om het leven en duizenden raakten gewond. Op de begraafplaats zijn vele graven te vinden van slachtoffers van deze ramp, maar het massagraf is het meest aangrijpend. Hier liggen de stoffelijke resten van honderden niet geïndentificeerde mensen bij elkaar, zonder individuele grafstenen.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor alle foto’s van ons bezoek aan de laatste rustplaats van de Titanic en Halifax-explosie slachtoffers op de Fairview Lawn Cemetery.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie