Halifax | Maritime Museum of the Atlantic

Woensdag, 22 maart 2023 | Onze wandeling van vandaag is een ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van Halifax. 

De wandeling start bij de Old Town Clock, een iconisch monument dat het middelpunt van de stad vormt. Dit uurwerk, dat dateert uit 1803, is een eerbetoon aan de Britse invloed op de stad en wordt nog steeds gebruikt om de tijd aan te geven. 

Vanaf de Old Town Clock wandelden we naar de Grand Parade, het oudste openbare plein van Canada. Hier vonden in het verleden talloze belangrijke gebeurtenissen plaats, waaronder militaire parades en politieke bijeenkomsten.

Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan het Maritime Museum of the Atlantic. Dit museum bevat een schat aan informatie over de maritieme geschiedenis van Halifax en Nova Scotia. We leren hier over de beruchte ramp met de Titanic in 1912 en de belangrijke rol die Halifax speelde bij de berging en identificatie van de slachtoffers.

Ook zien we de tentoonstelling over de Halifax explosie van 1917, een tragische gebeurtenis waarbij een schip vol explosieven in de haven explodeerde – dit is de grootste door mensen ooit veroorzaakte ontploffing (met uitzondering van de atoombom) – en een groot deel van de stad verwoeste.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan het Maritime Museum of the Atlantic.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie