Halifax | Dartmouth

Dinsdag, 21 maart 2023 | Vandaag bezoek ik Dartmouth dat aan de overkant van Halifax ligt. Met de  Halifax Harbour Ferry steek je binnen 15 minuten over naar Dartmouth. In Dartmouth aangekomen, bezoek ik de Ferry Terminal Park. Dit park is gelegen aan de rand van de haven en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Halifax. 

Vervolgens ben ik doorgelopen naar het Peace Park Pavilion. Het Peace Park Pavilion biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de haven van Halifax. In dit park vind je de Halifax Explosion Marker. Dit is een monument dat herinnert aan de tragische explosie van 1917, waarbij meer dan 2.000 mensen omkwamen en grote delen van de stad werden verwoest.

Mijn volgende stop is bij het Quaker House. Dit is een historisch gebouw dat dateert uit 1754 en een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Quaker-gemeenschap in Nova Scotia. Het huis is nu een museum en biedt een fascinerend inzicht in het leven van de Quakers in de 18e en 19e eeuw.

Vanuit hier met een omweg bezoek ik het Leighton Dillman Park onderdeel van de Dartmouth Commons. Dit park biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de haven van Halifax. Tot slot ben ik naar het Shore Road Park gegaan, waar ik heb genoten van het uitzicht op de oceaan en de Angus L. MacDonald-brug.

Aan het eind van mijn wandeling loop ik onder de Angus L. MacDonald-brug door, deze brug is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Halifax. De brug is 1,3 kilometer lang en strekt zich uit over de Halifax Harbour. De brug werd geopend in 1955 en was destijds de grootste hangbrug in Canada. 

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door Dartmouth.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie