Halifax | Public Gardens, Downtown & Waterfront

Maandag, 20 maart 2023 | Vanuit ons appartement lopen we naar de Public Gardens. Deze prachtige botanische tuinen zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van Halifax en zijn een must-see voor elke toerist. Een klein Rood Eekhoorntje stal hier de show.

Vanaf de Public Gardens lopen we verder naar het centrum van Halifax, waar we de imposante St. Mary’s Basiliek bezoeken. Helaas vindt er op het moment dat wij aankomen een dienst plaats. Deze kerk is een van de belangrijkste historische gebouwen in Halifax en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. De basiliek heeft een prachtige architectuur en een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1800.

Tegenover de St. Mary’s Basiliek liggen de Old Burying Ground, waar veel beroemde figuren uit de geschiedenis van Halifax begraven liggen. Deze historische begraafplaats heeft prachtige grafstenen en monumenten die je kan bekijken terwijl je door de paden wandelt. Helaas was deze begraafplaats afgesloten.

De volgende halte op mijn wandeling is de Halifax Waterfront Boardwalk, met heel veel attracties waar onder de CSS Acadia. Dit is een historisch schip dat nu fungeert als museum en je een kijkje geeft in de maritieme geschiedenis van Halifax. Het schip is goed bewaard gebleven en biedt een uniek inzicht in het leven aan boord van een schip uit het begin van de 20e eeuw. Helaas is dit schip is alleen in het zomerseizoen te bezichtigen.

Vervolgens wandelen we door de Historic Properties, een schilderachtig gebied met prachtige oude gebouwen en leuke winkels. De wandeling eindigt in Scotia Square, een van de belangrijkste winkelcentra van Halifax. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling door Halifax van vandaag.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie