Halifax | Point Pleasant Park & Halifax Citadel

Zondag, 19 maart 2023 | In tegenstelling tot gisteren is het vandaag een prachtige zonnige – maar wel koude – dag en besluit ik in alle vroegte om Point Pleasant Park te bezoeken. Het weer is perfect voor een wandeling te maken door dit mooie park dat een aantal monumenten herbergt. Point Pleasant Park heeft veel wandelpaden en adembenemende uitzichten. Het uitzicht op de oceaan is er spectaculair. 

Na de wandeling in Point Pleasant Park, besluiten we om de Halifax Citadel te bezoeken. Het is een imposant fort. We leren over de geschiedenis van het fort en hoe het een belangrijke rol speelde in de verdediging van Halifax. We bekijken de kanonnen en andere militaire uitrustingen die werden gebruikt door de soldaten die het fort bewaakten. Helaas komen we buiten het seizoen en is de Citadel niet volledig opengesteld voor bezoekers.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van het bezoek aan Point Pleasant Park en de Halifax Citadel.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie