Bratislava | Múzeum židovskej kultúry & Primate’s Palace

Woensdag, 22 februari 2023 | Vandaag bezoeken we een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Bratislava: het Múzeum židovskej kultúry en het Primate’s Palace. Het is wordt een inspirerende dag vol met geschiedenis en culturele ervaringen.

We beginnen onze dag met een bezoek aan het Múzeum židovskej kultúry (Joods Cultuur Museum), dat zich bevindt in de Joodse wijk van Bratislava. Het museum is gewijd aan de joodse cultuur en geschiedenis in Slowakije en heeft een uitgebreide collectie kunstvoorwerpen, artefacten en documenten.

Na het bezoek aan het Múzeum židovskej kultúry bezoeken we het Primate’s Palace, een indrukwekkend gebouw in het hart van Bratislava. Het paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en is vernoemd naar de aartsbisschop van Esztergom. Het paleis heeft een prachtige barokke architectuur en is omringd door een mooie tuin.

Binnen in het paleis waren we onder de indruk van de prachtige kamers, versierd met schilderijen en antieke meubels. Een van de hoogtepunten is de Spiegelzaal, waar de ondertekening van het vredesverdrag tussen Oostenrijk en Frankrijk in 1805 plaatsvond. Helaas mag je hier niet fotograferen. Met toestemming van de suppoost heb ik foto’s mogen maken van twee schilderijen.

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van ons bezoek aan het Múzeum židovskej kultúry en het Primate’s Palace.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie