Bratislava | Stará radnica

Woensdag, 22 februari 2023 | Na ons bezoek aan Múzeum židovskej kultúry en het Primate’s Palace bezoeken we Stará radnica (Oude Stadhuis), een historisch stadhuis in het centrum van Bratislava. Het was vroeger het belangrijkste gebouw van de stad en fungeerde als gemeentehuis en gerechtsgebouw. Als je de route door het gebouw volgt bezoek je de verschillende kamers, waaronder de raadzaal. 

Een hoogtepunt van de tour was het beklimmen van de toren van het stadhuis. We klimmen via smalle trappen naar boven en worden beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier kun je de vele historische gebouwen en kerken van Bratislava zien en genieten van het uitzicht op de Donau die door de stad stroomt.

Als laatste bezoeken we de kelderverdieping, waar we de oude gevangenis van het stadhuis ligt. Hier krijg je een inkijkje in het harde leven van de gevangenen die hier in het verleden werden vastgehouden. In het museumgedeelte van het stadhuis, wordt uitvoerig stil gestaan bij de geschiedenis van Bratislava en Slowakije. 

Klik hier voor de foto impressie en hier voor alle foto’s van ons bezoek aan Stará radnica.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie