Bratislava | Mirbochovho paláce

Dinsdag, 21 februari 2023 | Vandaag bezoeken we het oude centrum van Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Het oude centrum is gevuld met middeleeuwse gebouwen en smalle straatjes die samen een charmante en historische sfeer creëren. 

Een van de hoogtepunten van ons bezoek is het Mirbachovho paláce, een barok paleis in het hart van de stad. Het paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en herbergt nu de stadsgalerie van Bratislava, met een uitgebreide collectie kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw. De galerij heeft ook een aantal tijdelijke tentoonstellingen, waardoor er altijd iets nieuws te zien is.

We beginnen onze tour in de kelders van het paleis, waar je enkele oude artefacten kunt zien die werden gevonden tijdens de restauratie van het gebouw. Daarna gaan we naar de eerste verdieping, waar we worden begroet door een aantal prachtige schilderijen en sculpturen. Een van de meest indrukwekkende stukken is een kamer met heel veel schilderijen, die bijna de hele muur bedekken.

Op de tweede verdieping zien we een aantal abstracte kunstwerken en moderne sculpturen, wat een mooie tegenhanger was van de klassieke kunst op de eerste verdieping. Het hoogtepunt van deze verdieping was echter een prachtige glas-in-loodraam, dat het paleis van binnenuit verlichtte. Na ons bezoek aan het Mirbachovho paláce, wandelden we verder naar het Slovenské Národne Múzeum.

Klik hier voor de foto impressie en hier voor alle foto’s van onze wandeling door het historische centrum van Bratislava en ons bezoek aan het Mirbachovho paláce.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie