Bratislava | Sint-Maartenskathedraal en Kasteel

Zondag, 20 februari 2023 | Onze eerste volle dag in de prachtige stad Bratislava. We maken een wandeling langs tal van monumenten en prachtige gebouwen die deze heerlijke stad rijk is. Het is een geweldige ervaring om te voet door deze historische stad te dwalen en al haar schoonheid te ontdekken.

Bratislava | Ingang Kerk Trinitárov klooster

Bratislava | Kerk ingang Trinitárov klooster

Een van de hoogtepunten van onze wandeling is de Sint-MaartensKathedraal. Deze imposante kathedraal is een van de meest iconische gebouwen in de stad. We zijn onder de indruk van de prachtige architectuur en het interieur van de kathedraal. Het is een geweldige plek om even tot rust te komen en te genieten van de serene sfeer.

Bratislava | Sint-MaartensKathedraal

Bratislava | Sint-MaartensKathedraal

Een ander hoogtepunt van onze wandeling is het Kasteel van Bratislava. Dit is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt omdat het kasteel boven op een heuvel ligt en een fantastisch uitzicht biedt over de stad en de rivier de Donau. Het kasteel is prachtig gerestaureerd en biedt een fascinerende blik op de geschiedenis van de stad.

Bratislava | Kasteel van Bratislava

Bratislava | Kasteel van Bratislava

Maar Bratislava heeft nog veel meer te bieden dan alleen deze twee hoogtepunten. We wandelen langs tal van andere monumenten en gebouwen die de geschiedenis van de stad vertegenwoordigen, waaronder o.a.: de Michalská brána (stadspoort), het Trinitárov klooster, het Presidentiële Paleis, het Slowaaks nationaal theater, Stará radnica, Novy most (nieuwe brug), de St. Elisabethkerk of Blauwe kerk

Bratislava | Novy most (brug)

Bratislava | Novy most (brug)

Kortom, onze wandeling door Bratislava was een geweldige manier om deze prachtige stad te verkennen en de geschiedenis en cultuur van Slowakije te ontdekken. We zijn onder de indruk van de rijke geschiedenis en de prachtige architectuur van de stad.

Bratislava | St. Elisabethkerk of Blauwe kerk

Bratislava | St. Elisabethkerk of Blauwe kerk

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze wandeling door Bratislava.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie