Bratislava | De eerste kennismaking

Zondag, 19 februari 2023 | Onze eerste vakantiedag in Bratislava in Slowalijke begint met een vroege vlucht vanuit vliegveld Eindhoven. Na een redelijk korte vlucht komen we aan op de luchthaven van Bratislava. Het voelt geweldig om weer een nieuwe stad te ontdekken!

We halen onze bagage op en nemen de taxi – waarbij ons verbaasd hebben over de prijs van dit ritje, de rit duurt 10 minuten en we zijn € 40,- kwijt – naar het stadscentrum. De lucht ziet er dreigend uit, maar dat mag de pret niet drukken. Na een korte pauze in ons appartement in het hartje van de historische binnenstad gaan we op pad om de Bratislava CARD op te halen bij de Tourist Information en de stad voor het eerst te verkennen.

Het oude centrum staat vol met prachtige historische gebouwen en smalle straatjes. Wellicht door de regen was het er niet druk. We lopen langs de schilderachtige gevels van de kleurrijke huizen en bewonderden de indrukwekkende architectuur van de gebouwen.

Onderweg komen we langs gezellige koffietentjes en restaurants en we besluiten om bij een lokaal cafeetje onze vakantie te starten met een glaasje bubbels en een stuk taart. Na de bubbels hebben we onze wandeling voortgezet. Ondanks de regen hebben we een geweldige dag gehad. We kijken uit naar wat de volgende dagen in Bratislava zullen brengen!

Klik hier voor een impressie en hier voor de foto’s van onze eerste kennismaking met Bratislava.

Impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie