Blerick | Rondje Fort Sint Michiel

Zondag, 5 februari 2023 | Vandaag bezoek ik Fort Sint Michiel in Blerick voor een rondleiding “Rondje Fort”. Fort Sint Michiel is een historisch fort dat dateert uit de 16e eeuw. Het fort was oorspronkelijk bedoeld om de stad te beschermen tegen aanvallen van de Spanjaarden en later ook tegen de Fransen. Vandaag de dag is er nog een aantal overblijfselen van het fort te zien, waaronder enkele muurresten en het grachtensysteem.

Fort Sint Michiel | Maquette van Fort Sint Michiel

Fort Sint Michiel | Maquette van Fort Sint Michiel

Een rondleiding door de overblijfselen van Fort Sint Michiel is een unieke kans om een stukje Nederlandse geschiedenis te ervaren. Tijdens de tour leidt een gids de bezoekers door het fort en vertelt over de geschiedenis van het fort, hoe het was gebouwd en gebruikt en over de belangrijke gebeurtenissen die zich er hebben afgespeeld.

Fort Sint Michiel | Tekst en uitleg door de gids

Fort Sint Michiel | Tekst en uitleg door de gids

Het fort is omgeven door een gracht en was vroeger omgeven door een muur die de stad beschermde. De muur is helaas grotendeels verdwenen, maar het grachtensysteem is nog steeds zichtbaar en geeft een indruk van de grootte en sterkte van het fort. De gids wijst op de verschillende strategische aspecten van het fort en hoe deze het fort effectief beschermden tegen aanvallers.

Fort Sint Michiel | Overblijfselen muren

Fort Sint Michiel | Overblijfselen muren

Naast de historische aspecten, is het fort ook een mooi en rustig park waar bezoekers kunnen genieten van de natuur. De grachten zijn beplant met bomen en planten en er zijn verschillende paden waarlangs men kan wandelen. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte van de omgeving.

Fort Sint Michiel | Vegetatie op en rond de resten van het fort

Fort Sint Michiel | Vegetatie op en rond de resten van het fort

Een rondleiding rond Fort Sint Michiel is een leerzame en ontspannende activiteit voor bezoekers van alle leeftijden. Het biedt een unieke kijk op de Nederlandse geschiedenis en de mogelijkheid om een stukje natuur te ervaren in de midden van de stad. Ik zou iedereen aanbevelen een bezoek te brengen aan Fort Sint Michiel en een rondleiding te boeken om het zelf te ervaren.

Fort Sint Michiel | Ingang tot het Fort Museum Venlo

Fort Sint Michiel | Ingang tot het Fort Museum Venlo

De foto’s in deze publicatie zijn gemaakt tijdens de rondleiding. De drone foto’s zijn gemaakt na afloop van de rondleiding. Klik hier voor de website van Stichting Ons Fort – Infocenter Fort Sint Michiel; Bezoekerscentrum Frederik Hendrik Kazerne Venlo-Blerick.

Fort Sint Michiel | Vanuit de lucht

Fort Sint Michiel | Vanuit de lucht

Klik hier voor een foto impressie, klik hier als je wilt weten waar de impressie foto’s gemaakt zijn en hier voor alle foto’s van mijn Rondje Fort Sint Michiel inclusief de drone foto’s die na afloop gemaakt zijn.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie