Fietstocht | Hoogwater tussen Steyl en Broekhuizen

Woensdag, 18 januari 2023 | Het troosteloze natte en grijze weer van de afgelopen dagen heeft plaats gemaakt voor een prachtig zonnige koude winterdag. Vandaag stap ik op de fiets om beelden te maken van het Hoogwater – dat vandaag zijn hoogste stand bereikt – tussen Steyl en Broekhuizen. Vanuit Venlo vertrek ik eerst in noordelijke richting naar Velden waar ik op het veer naar Grubbenvorst stap.

Hoogwater | Grubbenvorst

Hoogwater | Grubbenvorst

Vervolgens gaat de fietstocht naar Broekhuizen. Het plan was om door de velden naar Houthuizen te fietsen. Helaas zijn de uiterwaarden van de Maas ondergelopen bij Broekeind en moet ik voor de grote weg kiezen. Bij Houthuizen was het niet anders, ook hier moet ik rechtsomkeer maken. Bij Wielder lukt het wel om richting de Maas te fietsen.

Hoogwater | Broekeind

Hoogwater | Broekeind

De weg tussen Wielder en Broekhuizen staat deels onder water, gelukkig kun je hier wel doorheen fietsen (wel je benen optrekken). Ook in Broekhuizen staan de uitwaarden vol met water. Via de grote weg kun je via de oude kern wel bij het veer komen. Vanuit hier steek ik over naar Arcen.

Hoogwater | Broekhuizen

Hoogwater | Broekhuizen

Ik had verwacht dat het fietspad naar Arcen langs de Maas ook onder water zou staan. Niets is echter minder waard, via een prachtige route fiets je hier naar Arcen. In Arcen staat het voetpad langs de Maas volledig onderwater. Vervolgens via de Maasstraat naar de Schanstoren van Arcen. Vervolgens fiets ik richting het veer tussen Arcen en Lomm.

Hoogwater | Arcen

Hoogwater | Arcen

Dat het veer hard moet werken om de stroming van de Maas te trotseren is goed te zien in de film (nog niet gepubliceerd). Vervolgens fiets ik langs de Maas naar Wielder en daarna via de grote weg naar Grubbenvorst. Vanuit hier fiets via de grote weg naar de Barge Terminal in Venlo.

Hoogwater | Blerick

Hoogwater | Blerick

Langs de Maas gaat het via Blerick door naar Hout-Blerick en Baarlo. In Baarlo stap ik weer op het veer naar Steyl. Helaas staat ook hier het fietspad richting de Stuw en Sluizen in Belfeld onder water. Ook het fietspad richting Tegelen staat onder water en moet je dus door Steyl richting Tegelen fietsen. Eenmaal in Tegelen kan ik het fietspad langs de Maas tot in Venlo weer volgen.

Hoogwater | Steyl

Hoogwater | Steyl

Klik hier voor een foto impressie, hier voor de film  en hier voor de foto’s van mijn Hoogwater fietstocht van vandaag. Klik hier voor de route informatie op Komoot.

Impressie

Film

Foto’s

Top

Geef een reactie