Venlo | Zwart Water winterpret

Zondag, 18 december 2022 | Vannacht heeft het flink gevroren en ook vandaag blijft het vriezen. Morgen is de winterpret weer voorbij want vanavond valt de dooi in. Rondom 09:00 uur ben ik op het Zwart Water om de bevroren wereld en de winterpret vast te leggen.

Venlo | Venkoelen

Venlo | Venkoelen

Op het moment van aankomst bij de Venkoelen zijn er al volop mensen aanwezig die ijspret hebben. Doorgewinterde schaatsers trekken rondjes, beginnelingen die wankelen op het ijs, ouders met kinderen op sleeën en zelf ijssurfers. Iedereen geniet op zijn eigen manier van de winterse omstandigheden.

Venlo | Venkoelen

Venlo | Venkoelen

Sommige hebben een complete picknick uitrusting bij zich. Anderen maken gebruik van de Koek-en-zopie gelegenheid die er al in alle vroegte staat. Vanaf de Venkoelen loop ik met een omweg naar Schandelo om vandaar uit weer terug te lopen naar de Venkoelen.

Venlo | Zwart Water

Venlo | Zwart Water

De zon wordt tijdens deze wandeling bij tijd en wijle gehinderd door dikke sluier bewolking. Het is desalniettemin heerlijk weer om te wandelen en te fotograferen. Klik hier voor de route van mijn wandeling.

Venlo | Venkoelen

Venlo | Venkoelen

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze heerlijk herfstwandeling door het natuurgebied Zwart Water onder winterse omstandigheden.

Foto impressie

Foto’s

Geef een reactie