Kopenhagen | Van anarchie tot kroonjuwelen

Dinsdag, 1 november 2022 | Vandaag is een dag van uitersten, van de anarchistische Vrijstad Christiania tot en met de kroonjuwelen van het Deense koningshuis. Daartussen een wandeling dwars door de stad en het bezoek aan drie totaal verschillende kerken en tot slot de prachtige zonsondergang.

Kopenhagen | Christiania

Kopenhagen | Christiania

Kortom een dag waarop ik heel heel veel foto’s gemaakt heb. Teveel foto’s om een in publicatie op te nemen. Deze publicatie laat in grote lijnen het verloop van mijn wandeling zien vroeg in de ochtend begint en als eerste naar Vrijstad Christiania gaat.

Kopenhagen | Christiaanskerk

Kopenhagen | Christiaanskerk

Vervolgens bezoek ik de Christiaanskerk in de wijk Christiaanshaven waarbinnen Christiania ligt. Vervolgens loop ik naar Slot Rosenborg met de schatkamer waar de o.a. de kroonjuwelen te zien zijn. Op weg erna toe bezoek ik nog een kerk.

Kopenhagen | Schatkamer met kroonjuwelen

Kopenhagen | Schatkamer met kroonjuwelen

Na mijn bezoek aan Slot Rosenborg loop ik naar de Marmerkerk, onderdeel van AmalienborgMarmerkerk. En passant neem ik ook nog de aflossing van de wachtposten mee. Vervolgens loop ik naar de The Black Diamond Bibliotheek en kijk naar de zonsondergang en het invallen van de avond.

Kopenhagen | Zonsondergang

Kopenhagen | Zonsondergang

Deze publicatie is met name gericht op de totale dag. Mijn bezoek aan Christiania, de kerken, Slot Rosenborg en de zonsondergang en avond zijn in separatie publicaties opgenomen.

Kopenhagen | Avond aan de waterkant

Kopenhagen | Avond aan de waterkant

Klik hier voor een foto impressie en hier voor de foto’s van mijn wandeling door Kopenhagen op deze grijze dag.

Foto impressie

Foto’s

Top

Geef een reactie